От EVN съобщиха, че компанията ще обезщети клиентите с изгорели електроуреди от вчерашната авария на бул."Княз Александър Батенберг" 51 в гр. Стара Загора.

Припомняме, news.bg вече писа по сигнал на гражданин, че извършвана профилактика е повредила електроуредите на около 200 домакинства на посочения адрес.

EVN уточняват, че след извършване на техническа профилактика на съоръжения по електроразпределителната мрежа в Стара Загора е извършено включване на трафопост, захранващ с електроенергия жилищния блок на ул. "Княз Александър Батенберг" 51.

При включването на трафопоста изгаря единият от трансформаторите. Вследствие на аварията се стига до повреда на електроуреди на част от клиентите в посочения жилищен блок.
В момента сътрудници на „ЕВН България Електроразпределение" АД започнаха изготвянето на констативни протоколи, в които се описват доказани щети.

След това като обезщетение на клиентите дружеството ще изплати стойността на извършения ремонт на уредите от сервиз, след представяне на фактура.
От компанията призовават - с цел по-бързото установяване на нанесените щети, засегнатите от аварията клиенти от сградата, да се обърнат към Клиентски Енергоцентър (КЕЦ) Стара Загора на ул. "Отец Паисий" 89.

Всички сигнали, които се подават от клиентите се проверяват детайлно и се извършва оглед на място от сътрудници на „ЕВН България Електроразпределение" АД. Допълнителни разяснения и информация може да се получи и в денонощния телефонен център на дружеството на 07001 7777.