Своята истина за случката на Летище „Варна" представи в централата на „Атака" лидерът на националистите Волен Сидеров в обширна пресконференция. Сидеров направи пълна ретроспекция на събитията през неговите очи и даде да се разбере, че никога и по никакъв начин не е удрял служителя на МВР Костадин Колев.

С уговорката, че не може да го докаже, Волен Сидеров заяви, че по всяка вероятност цялата случка е целенасочена кампания срещу него, идваща от бившите управляващи от ГЕРБ и конкретно Бойко Борисов и Цветан Цветанов. За да защити това твърдение лидерът на „Атака" изнесе данни, че както полицай Колев, така и другият замесен в скандала Димитър Бахнев симпатизират и са свързани с ГЕРБ.

„Въоръжен" със снимки на Костадин Колев, на които същият няма никакви следи от удар и видео материали от Районна прокуратура Варна и ОДП - Варна, Волен Сидеров настоя, че обвинението срещу него е скалъпено. До няколко дни той обеща да стане ясно дали ще даде сам имунитета си. Лидерът на „Атака" обаче обяви, че „имунитетът не е такъв проблем" и че няма да възпрепятства следствието.


Тази снимка партия Атака разпространи до медиите.

Всичко започва с реплика на Стефани Дьо Мартие на борда на самолета към Сидеров „да не стои пред нея с тази мръсна значка" на „Атака". Сидеров прави забележка на жената, по-късно оказала се културно аташе да не обижда български символи, какъвто представлява значката на националистите.

По думите му тя отвръща, че българите са прости и не заслужават да са в Европейския съюз. Според лидера на „Атака" Дьо Мартие се обръща към него и с обида на английски - „fuck yourself". Сидеров иска от стюардесата да поиска документите на дамата, за да разбере нейното име и да заведе иск за обида.

Към този момент никакво друго лице по никакъв начин не участва в разговора, разказа Сидеров. В автобуса от самолета до самото летище непознат младеж му казва, че е „простак, боклук и ще го смачка". Сидеров и останалите 6 народни представители се приближават към лицето (Димитър Бахнев) с въпроси защо обижда. В този момент той започва да вика „не ме удряйте", без да е докосван, твърди Волен Сидеров.

През цялото време атакистите искат от служителите на реда да установят самоличността на лицето и да им кажат имената му, за да заведат иск за обида по чл. 146 ал.1 от Наказателния кодекс. Вместо да дадат тази информация, полицаите според Сидеров изблъскват народните представители, извиват им ръцете и отказват да им дадат тази информация. Разправията трае 40 минути единствено заради този отказ, настоя Волен Сидеров.

Според него не той, а точно обратното - служителят на МВР Костадин Колев, в блъсканицата нанася удар в диафраграмата на Волен Сидеров. Към този момент той вече е знаел кого удря, което личи от свидетелските му показания, цитирани от Сидеров пред медиите - „Той се представи и искаше от нас да вземем личните данни на лицето".

Бранейки се от неговите удари, отблъсках ръцете му, но никога и по никакъв начин не съм го удрял с юмрук, категоричен бе Волен Сидеров. Според него Колев и двамата негови колеги и приятели - полицаите Медев и Кателиев, както и съдебния лекар Демирев са излъгали, а последният може би ще бъде уличен и в предоставяне на фалшив документ.

Позовавайки се на снимката, направена от депутати от „Атака" на Костадин Колев 30 минути след инцидента лидерът на партията се закани, че въпросното лице ще понесе санкции, дори това да е след 10 години. „Върху неговата лъжа се крепи цялата медийна кампания, както и искането на главният прокурор Сотир Цацаров, който е бил подведен от думите на този лъжесвидетел", настоя Волен Сидеров.

Атакист №1 цитира показания на трима други свидетели и служители на МВР, които веднага след инцидента казват, че не са видели следи от кръв, нито са видели „някой да удря друг". „Не сме използвали сила и не е имало физически контакт между нас и участниците", казва полицай Бонев, цитиран от Сидеров с въпроса „кой тогава лъже?".

След дългата разправия шефът на граничната полиция най-после дава имената на Димитър Бахнев и депутатите си тръгват, което е доказателство, че те не са искали нищо друго, обяви Сидеров.

Пристигналите по-късно полицаи от Варна, сред които и Колев според него може би дошли със специална цел да разиграят това, което разиграли.

До потеглянето им никой не им казва, че трябва да дадат показания. Никой не казва подобно нещо и на следващия ден, когато депутатите са в Районната прокуратура във Варна и в ОДП Варна. Сидеров бе категоричен, че депутатите му не са се позовавали на своите имунитети.

Лидерът на националистите настоя да се обърне повече внимание на факта, че още преди прокуратурата да повдигне обвинение срещу него, той пуска жалба срещу Димитър Бахнев, в която посочва защо е разговарял с това лице.

След като разказа хронологията на събития през своите очи, Сидеров зададе куп въпроси към медиите, прокуратурата и обществеността. Кой и как е подал информация до Главната прокуратура в София, след като Районният прокурор на Варна Гатева обявява през Сидеров и колегите му, че не е подавала такава, а същото прави и ръководителят на ОДП Варна.

Волен Сидеров направи аналог с 2006 година и скандалът на магистрала „Тракия", като цитира думи на общественици и политолози, че тогава дори не му повдигнали обвинение. „Не само ми повдигнаха такова, а имаше дело, бях изправен на съд 2 години и това дело завърши с пълен крах и оправдателна присъда", припомни той.

От личният профил на полицай Колев атакистите бяха извадили снимки, на които той наистина е бит, тъй като е състезател по муай-тай и други бойни изкуства. Сидеров сравни тези снимки със снимката 30 минути след инцидента.

Нещо повече - извадени бяха коментари на Колев, който питал в профила си лидера на „Атака" дали, след като е депутат, „имал два чифта..." и други обидни коментари. В същото време Колев бил откровен привърженик на Бойко Борисов и ГЕРБ според профила му в социалната мрежа и харесаните страници.

Връзка с ГЕРБ имал и директорът на МБАЛ „Света Ана", където е издадено медицинското на Колев - директор на болницата е Красимир Петров - депутат от ГЕРБ в 41-то Народното събрание, посочи Сидеров.

Димитър Бахнев пък е в актива на младежката организация на бившите управляващи, допълни той. Защо лекарят не е направил снимки на Колев и до момента няма нито една снимка на синината му, която да огрее първите страници на вестниците, попита Сидеров и сам си отговори - защото няма такова нещо.

Сидеров поздрави прокуратурата за светкавичните действия, но бе категоричен, че Сотир Цацаров е подведен и му пожела да е толкова светкавично бърз и по други случаи, което за съжаление не е факт.

Няма реакция по заплахите за смърт към Сидеров от страна на бившия му съпартиец Слави Бинев, не са намерени извършителите на престъплението срещу депутата Кристиян Димитров, не се работи и срещу Бойко Борисов за събраните доказателства покрай „Авиоотряд 28", настоя Сидеров.

Запитан дали има проблем с това, че никой от управлящите не е застанал зад гърба му, той отвърна, че зад гърба му стоят неговите колеги и няма нужда друг да го прави. Лидерът на „Атака" отби въпросите дали ще напусне парламента заради скандала и на този етап отхвърли подобна възможност.