Няма заподозрени за убийството на ботевградския бизнесмен Семко Семков към момента, съобщи НоваТВ. Две са основните версии, по които разследващите работят - врагове или неуредени бизнес отношения.

Разпитвани са хора от близкото му обкръжение, както и негови бизнеспартньори. От техните показания става ясно, че той не е бил заплашван и не се е оплаквал от проблеми.

Знае се, че той е бил следен, а всичко около убийството му е било планирано. Освен това не е имало неработеща камера в дома му, каквато информация се появи вчера.

Късно снощи е приключила и аутопсията на тялото на Семков. Съдебните медици са открили 4 куршума засега, не е потвърдено наличието на пети. Предполага се, че е стреляно с „Макаров".

Хората в града описват Семков като добър човек, но с това коментарите им за застреляния бизнесмен приключват.

Финансовото състояние на Семков също ще бъде разследвано. Медийни публикации от 2012 г. го описват като участник в схеми и като феодал в с. Литаково. Справка в търговския регистър показва, че управлявал над 15 фирми, в управата е на три сдружения и на футболен клуб „Балкан Ботевград", държи на концесия ловното стопанство и гората в Литаково. Хората в Литаково обаче не потвърждават на този етап, че той е дерибействал в района.

Математикът проф. Михаил Константинов обаче показа кадри, в които се вижда масово изсичане на гората в района. По думите на Константинов там секат две фирми. Едната била на Семков, а другата - на зет му.

По сигнал на професора са извършени две прокурорски проверки, а предстои и трета. Константинов обясни, че сеч, която експерти смятат за престъпление, според законите у нас минава за административно нарушение. "Първо се секат едрите дървета, които се изнасят в чужбина. Разрешават ви 100 кубика, вие режете 1000 кубика", обясни той.

Изключително качествен човек. Неприятно ми е, че се правят внушения за Литаково. Ходеше без охрана и без оръжие. Никакво притеснение не усетих в гласа му. Последният път, когато се чухме, говорихме за лов и откриването на сезона", това разказа бившият депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който е и близък приятел на Семков пред Нова. Политикът познава Семков и ловува с него от 15 години.