Падналият първи сняг събори много дървета върху съоръжения на ЧЕЗ и остави клиенти на компанията без ток. Най-засегнати са общините Троян и Самоков, както и южната част на София, в полите на Витоша, съобщават от ЧЕЗ.

В Община Троян са прекъснати 5 въздушни електропроводни линии, 6 аварийни екипа работят отстраняване на повредите, а без електрозахранване в момента са 14 000 абонати.

В Община Самоков са прекъснати 2 въздушни електропроводни линии, като са засегнати около 7 100 абоната. По локализирането и отстраняването на авариите работят 3 аварийни екипа.

В района на София са изключени 6 въздушни електропроводни линии, като са засегнати около 12 000 абоната в Панчаревро, Лозен, Симеоново, Драгалевци, Бояна, в.з.Малинова долина, Бистрица. Герман, Кокаляне и Долни Пасарел. За  отстраняване на повредите работят 9 аварийни екипа.

С цел по-бързо локализиране на авариите и възстановяване на нормалното електрозахранване на клиентите на ЧЕЗ, са сформирани 40 допълнителни аварийни групи.

„Уверяваме нашите над 2 млн. клиенти, че реагираме незабавно при необходимост. В днешния ден на цялата територия на ЧЕЗ разпределение България има на разположение 88 аварийни групи, оборудвани с нужните материали и инструменти. Осигурена е и необходимата високопроходима техника и специализирани автомобили - автовишки, автокранове и автобагери. Ако се наложи ще бъдат сформирани още допълнителни групи с цел бързо възстановяване на електрозахранването", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.