Срещу бившия шеф на Агенция „Пътна инфраструктура" - Веселин Георгиев е повдигнато обвинение по член 282 от НК за престъпления по служба. Обвинението е внесено на 8 февруари тази година след одитен доклад на сметната палата.

Престъпленията са извършени в периода 24 октомври 2006 година - 28 ноември 2007.

Говорителят на Софийска градска прокуратура - прокурор Румяна Арнаудова поясни, че в резултат на тези действия са настъпили значителни последици за фонд „Републиканска пътна инфраструктура".

Към момента тя не можа да съобщи за каква сума става въпрос.

Припомняме, ексшефът на  пътния фонд Веселин Георгиев бе обвинен в престъпление по служба. Той стана известен като Батко заради това, че възлагал обществени поръчки за строеж на пътища на фирмите на братята си.

Батко е обвинен, че като началник на фонда е одобрил договор за обществени поръчки за 120 млн. лв. с фирма "Биндер", управлявана от по-малкия му брат Емил Георгиев.
В началото на 2011 година стана ясно, че прокуратурата готви второ обвинение срещу него, като разследването е за престъпление по служба заради неправилно усвоени евросредства.

Делото срещу Георгиев беше един от процесите, които  Брюксел  следеше с особено внимание. Именно заради този случай Европейската комисия блокира субсидиите за строеж на пътища у нас.