братята Маргини Падна основното доказателство по делото срещу братята Маргини, а именно разпитът пред съдия на защитения свидетел Велин Добрев.

На 23 февруари тази година от делото срещу групата на Маргините с прокурорско постановление на Софийска градска прокуратура са отделени материали и е образувано ново дело срещу Димитър Вучев – Демби.
Сред тях е и протоколът за разпит пред съдия на защитения свидетел Велин Добрев, на чиито показания се крепи основно обвинението срещу групата на Маргините, съобщава Дарик радио.

Протоколът за разпит е от 27 октомври 2005 година. Апелативният съд коментира, че е отделено не копие от него, а оригиналът и така той вече е доказателство само по новото дело – срещу Демби, и не може да се използва по досегашното дело по групата на Маргините.

Едно доказателство не може да се използва неограничен брой пъти по различни дела, коментира съдът мотивите си.
По този начин основното уличаващо групата на Маргините доказателство не може да се използва, ако свидетелят Добрев отново не бъде разпитан пряко пред съда и не потвърди показанията си.

Съдът посочи, че са изброени телефонни разговори между различните членове на групата, но със специални разузнавателни средства не са записани съдържанията на тези разговори. Така не е доказана съпричастността на тези 7 члена към престъпна групата, което е другото основно обвинение.

Срещу най-леката мярка - „подписка”, съдът пусна един от петимата обвинени заедно с Маргините - Светлин Карагеоргиев, тъй като не е доказана по никакъв начин съпричастността му към организираната престъпна група и единственото, което се твърди за него е, че той е брат на друг от обвиняемите.

Съдът обаче потвърди мярката „арест” на другия подал жалба обвиняем Стефан Рангелов, който от 1996 година има и висящо дело за убийство.