Сръбското министерство на външните работи изрази остър протест пред Албания във връзка със скандала, който се разрази във вторник по време на квалификационния мач между Сърбия и Албания за европейското първенство по футбол през  2016 година, предадоха информационните агенции.

През 41-ата минута от футболната среща, при резултат 0:0, от трибуните на стадион „Партизан" беше пуснат радиоуправляем хеликоптер с албанското знаме. Флагът беше свален от сръбските футболисти. Стигна се до сбиване между двата отбора, поради което съдията изведе играчите от терена. Представителите на Съюза на европейските футболни асоциации решиха мачът да не бъде подновяван.

„Министерството на външните работи на република Сърбия предаде на посланика на република  Албания - Илир Бочка, остър демарш във връзка с великоалбанската  провокация." - съобщават от външното ведомство на западната ни съседка.

Според министерството, хеликоптерът с флага на т. нар. „Велика Албания" е бил управляван дистанционно от брата на албанския премиер Олси Рама, който беше задържан.

УЕФА заведе дисциплинарно дело срещу футболния съюз на Сърбия и футболната асоциация на Албания по седем точки. Делото ще се гледа на 23 октомври.