Членовете на трите партии ВМРО, ЗНС и ЛИДЕР се събраха в зала 1 на НДК да заявят, че днес е ден, в който България тръгва напред.

Нашата идея е да оправим разбитата държавна каруца и да поведем България напред.
Кр.Каракачанов
Още...

Трите партии основават движение "Напред" и предлагат държавна политика, подчинена на националните интереси във всяка област и сектор, насърчаване на българските производители и предприемачи, повишаване на благосъстоянието на хората, реални субсидии за земеделските производители.

„Тръгваме напред, защото можем да дадем скорост на България", заявяват в посланието си трите партии.

Церемонията започна с фолклорно изпълнение.
Привържениците на трите партиите пристигнаха с автобуси от цялата страна.

В претъпканата зала 1 на НДК имаше и много правостоящи.

Председателят на партия ЛИДЕР Христо Ковачки заяви, че целта на проекта движение "Напред" е България да стане просперираща държава.

Той изтъкна, че трите партии ги обединяват общи идеи и идеали и подчерта, че искат да предложат позитивизъм и консолидация.

„Искаме да предложим нов подход в управлението - експертен подход", подчерта Ковачки.
Той заяви и намерението на движение "Напред" да прилага икономическа политика, която да обединява дунавско-черноморския регион.

Това по думите му е първият проект на движение "Напред".
„Много ми се иска движение напред да не за едни избори, за един мандат, а да е част от българската политика и управлението", посочи Ковачки.

Той изрази надежда принципите на движение "Напред" и техните идеи да станат основополагащи и след 20 години поколенията да се ръководят от тях.

Учредителите на движение "Напред" приеха платформа за своята дейност.

Платформата предвижда решителни мерки за преодоляване на демографската криза , качествено образование, ефективно и достъпно здравеопазване, гарантиране на сигурността на гражданите, създаване на национална гвардия в подкрепа на населението при бедствия и промишлени аварии, бързо ефективно и справедливо правосъдие.

Пред събраните близо 4000 съмишленици Красимир Каракачанов подчерта, че днес те дават посоката на България и, че тя е напред.