Група бездомни кучета са разнасяли части от човешки труп в Девня. Сигналът в полицията е подаден от работници от завод „Солвей Соди", които се натъкнали на зловещата гледка малко след 8.00 часа тази сутрин.

Животните обикаляли района на химическия завод, съобщава varnautre.bg. Край портала на завода четириногите са забелязани от работниците. Те мъкнели части от човешко тяло, сред които и човешка глава.

Районът край содовия завод е отцепен от полицията. БГНЕС съобщава, че е създадена организация с полицейски кучета, за да бъде открита и останалата част от тялото. Съдебни медици правят оглед.

Униформените не съобщават пола, нито дали човекът е починал скоро или не.

От Областната дирекция на полицията във Варна посочват, че е създадена организация за идентифициране на трупа. Предстои да бъдат установени и причините за смъртта.

Часове по-късно криминалистите все още събират части от изровения труп на поляната пред административната сграда на „Солвей Соди". Униформените претърсват района между паркинга на завода и гората под крайезерния път. Те изнасят различни останки и предмети. Още части от трупа са намерени в гористата местност. Трупна линейка също пристигна на мястото.

Пред varnautre.bg работници, които косят тревата в района, споделиха, че тази сутрин хора от охраната на портала са забелязали, че улично куче разнася човешка глава. Косачите предполагат, че бездомните четириноги са разкъсали трупа, тъй като в района имало много такива кучета.

Хората са притеснени как ще продължат работата си заради опасенията, че може да се натъкнат на още човешки останки.

Междувременно от Областната дирекция на МВР-Варна съобщиха, че по трупа липсват видими следи от насилие. По първоначални данни, останките са от тяло на мъж, чиято самоличност е в процес на изясняване. Все пак от полицията уточняват, че най-вероятно се касае за 74-годишен, обявен за издирване от близките.

Разследването се наблюдава и ръководи от Варненската окръжна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за извършено престъпление по чл. 115 от НК (бел. ред. чл. 115 гласи: Който умишлено умъртви другиго, се наказва за убийство с лишаване от свобода от десет до двадесет години).

Причините за смъртта се изясняват.