Въоръжена група без опознавателни знаци, щурмува украинска военна част, разположена до Севастопол, предадоха информационните агенции.

Атаката, започнала през нощта срещу 7 март, приключи през тази нощ без стрелба.

Според информация на агенция „Интерфакс", нападателите, са нахлули с „КамАЗ" през вратите на близка сграда и са я превзели, след което са си пробили път командния пункт на украинската част.

В кореспонденция на Би Би Си се посочва ,че става дума за руски военни.

Съобщава се, че нападателите са преговаряли с украинските военни.

От територията на украинската военна част са били изведени два руски  военни автомобила, обкръжени от  въоръжени мъже.

Агенция „Униан" съобщи, че американският министър на отбраната Чък Хейгъл е разговарял по телефона с украинския си колега Игор Тенюх, като е  заявил, че Пентагона  поздравява „достойната за възхищение сдържаност" на въоръжените сили на Украйна.

Агенция „Франс прес" цитира официалния представител на Пентагона Джон Кърби, според когото Хейгъл е потвърдил подкрепата на Вашингтон за суверенитета и териториалната цялост на Украйна.

Вчера беше съобщено, че група от 23-ма наблюдатели на ОССЕ за втори път не е успяла да влезе в Крим, тъй като не е била  допусната на територията на полуострова.

Наблюдателите са се завърнали в Херсон, като планират днес отново да направят опит да влязат в окупираната територия

На 6 март наблюдателите също направиха опит да отидат в Крим. Те бяха пропуснати от украинските военни, но след това бяха спрени на пропускателен пункт, охраняван от въоръжени мъже без опознавателни знаци.