Републиканските пътища са проходими при зимни условия, пътните настилки са сухи, на места мокри, заснежени. Проблемните участъци са  обработени и опесъчени, съобщиха от АПИ.

Температурите са от -3 С° до 14  С°.
Времето над страната е с разкъсана облачност.

Вятър духа в областите Монтана, Кюстендил, Ловеч, Бургас, Търговище, Варна, София, Смолян, Велико Търново, Ямбол, Пазарджик, Кърджали, Видин, Враца, Перник  и районите на Карлово, Първомай, Асеновград, Лъки и на Катунци.

Дъжд вали в областите Кюстендил, Благоевград, София, Смолян, Враца  и районите на Берковица, Тетевен, Троян, Карлово, Чепеларе, Лъки, Кула ,Белоградчик, Дервенци и Телиш.

Слаб сняг превалява в района на Осоговската планина, Попови ливади, Голешево, Картела, Трън,  Гюшево, проходите и високите части на Родопи.


Състояние на автомагистралите:

АМ „Тракия": няма.
АМ „Хемус":
Област София:
Временно движението се осъществява само в изпреварващата лента при 6+500 км на АМ "Хемус", в посока София. Ограничено е движението в крайна дясна лента на АМ "Хемус" от км 32+500 до км 33+500 в посока София, поради ремонтни дейности. Движението се извършва в двете леви ленти. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.
АМ „Люлин":
Област София:
В първия тунел в посока София - Перник движението се пренасочва от активната лента в изпреварващата лента, поради разрушения на част от облицовъчните пана в дясната тръба на тунела.
АМ „Марица":
без ограничения.
АМ „Черно море": без ограничения.
АМ „Струма": без ограничения.


Състояние на проходите:

Златишки - затворен за всички МПС;
Върбишки - затворен за всички МПС;
Троянски - затворен за всички МПС;
Предела - отворен за всички МПС;
Пампорово - отворен за всички МПС;
Ришки - отворен за всички МПС;
Обзорски - отворен за всички МПС;
Републиката - отворен за всички МПС;
Айтоски - отворен за всички МПС;
Котленски - отворен за всички МПС;
Рожен - отворен за всички МПС;
Печинско - отворен за всички МПС;
Превала - товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета;
Петрохан - затворен за  движение на МПС над 12 т;
Твърдишки - забранено е движението на МПС над 10 т;
Дюлински - затворен за тежкотоварни автомобили;
Вратник - забранено е движението на МПС над 10 т;
Шипка - отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г.