21-годишен студент беше пребит близо до общината във Варна.

В 06.05 ч. в неделя в Първо РУ на МВР - Варна е получен сигнал от Спешен център на МБАЛ "Св. Анна" за лице в безпомощно състояние в гр. Варна в близост до хотел "Реверанс".

Установено е, че пострадалият е 21-годишен младеж от гр. Варна, съобщиха от пресцентъра на ОДП - Варна.

След извършения преглед от медицинско лице е установено, че младежът има голям кожен хематом в дясната част на главата, счупване на черепа и вътрешен хематом от същата страна, както и кръвонасядания в областта на лявото око.

Настанен е за лечение в неврохирургия на МБАЛ "Св. Анна", без опасност за живота. При извършения оглед от служители на Първо РУ и сектор "Криминална полиция" при ОД на МВР - Варна са иззети доказателства.

По информация на moreto.net младежът е следвал в Хелзинки и се е прибрал в морската столица за празниците. Полетът му е бил отклонен за София и той пристигнал във Варна часове преди да бъде пребит.

Студентът по информатика Николай Василев е претърпял операция и е в добро състояние, съобщи по-късно днес заместник-директорът на многопрофилната болница "Света Анна"д-р Асен Станчев.

От полицията потвърдиха, че Василев се е прибирал от Хелзинки, Финландия, където учи и не си спомня нищо за инцидента, довел до фрактура на черепа и хематом.

Засега не се изключва никоя версия, но поради ранния час не са забелязани нападатели, а всички вещи и документи на пострадалия са налице. 

По-рано днес стана ясно, че студентите от Варненския медицински университет започват акция срещу насилието. Те ще носят стикети с надписи "Не на насилието".

Студентите обаче няма да излизат на протестно шествие до произнасяне на присъдата срещу убийците на Стоян Балтов.