Правителството стои твърдо зад здравната реформа и действията на здравното министерство. Стоя зад министъра и неговите професионални действия.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на днешното правителствено заседание в коментар по повод исканата от ДПС оставка на здравния министър Петър Москов.

"С цялото ми уважение към всички парламентарни групи - това е и работа на опозицията, да търси всяка слабост или всяка възможност да атакува правителството, така че в това отношение не мога да им се сърдя, още повече, не става въпрос за работата на самия министър, а за малко имагинерно интерпретиране на данни от Министерство на вътрешните работи и съответно от спешните центрове", подчертава Борисов пред подопечните си.

В същото време той препоръча на членовете на кабинета да съобразяват изказа си с позициите, които заемат.

Министър-председателят изтъква също така, че лично бил гарант за това, че кабинетът никога няма да допусне ксенофобски действия към малцинства или етноси.

В самия кабинет имаме много представители на етносите и за нас те са братя, сестри и няма от какво да се притесняват", изтъкна премиерът.