Активисти на управляващата във Венецуела Единна социалистическа партия представиха партийната версия на най-известната в християнския свят молитва „Отче наш", посветена на починалия бивш президент на страната Уго чавес.

„Молитва на делегата" започваща с „Чавес наш, Ти който си на небето" бе обявена от активистката Мария Урибе на закриването на партийния „Семинар за разработване на системи за социалистическо възпитание".

Текстът гласи: „Чавес наш, Ти който си на небето, на земята, в морето и в нас, да се свети името ти. Дай ни заветите си, за да ги предадем на народи от близо и далеч. Дай ни светлината си, за да ни показва пътя всеки ден. Не ни позволявай да отстъпим пред изкушенията на капитализма, избави ни от злобата на олигархията. Родина, мир и живот - наши во веки веков, амин. Да живее Чавес!"

В семинара, в който участва и приемникът на Чавес, настоящият президент Мадуро, са се включили местни поети и музиканти, които също са посветили свои произведения на Чавес и венецуелската революция.