Руснакът Герман Костин се е провалил на детектора на лъжата за убийствата на Анна Леонтева и сина й Никита. Това разкриват източници на МВР, цитирани от БНР.

Резултатите от него обаче не се считали за доказателство. Именно поради тази причина 51-годишният мъж все още е в разследването в качеството си на свидетел.

Припомняме, 5-годишният Никита беше открит мъртъв в куфар край езерото в Пасарел, а тялото на майка му по-рано беше намерено край Приморско. Руснакът Костин бе разпитван в продължение на19 часа. Той бе спряган за основен заподозрян за престъплението, но още преди седмици обяви през руски медии, че е само семеен приятел на убитата.

Руснакът се оплака от полицейски натиск. По думите му в Института по психология е бил натискан да признае престъпленията, като са му предлагали и сключване на сделка. Първо са искали от него да си признае, а после да говори с адвокат.

Герман Костин има призовка и за полицията в Бургас, където също е образувано дело за убийството на Леонтева. Криминалисти обясняват, че тъй като телата на майката и сина са открити на различни места, се водят две разследвания.