"ГЕРБ трябва да спечели втори мандат с пълно мнозинство."

Това заяви финансовият министър Симеон Дянков в изказването си пред второто редовно отчетно-изборно делегатско събрание на ГЕРБ.

По думите му, ако ГЕРБ спечели втори мандат, България ще бъде средноевропейска богата държава.

„Трябва да успеем защото България го очаква." - изтъкна Дянков.

„България има нужда от нас." - заяви той, като допълни, че ГЕРБ е надеждата на България.

Според него, партията трябва да  работи за увеличаване на доходите на гражданите и да осъществи повече успешни реформи.

Той посочи, че приоритет да правителството е излизането от икономическата криза и подчерта, че в края на 2009 и началото на 2010 г.  България е с най стабилната фискална политики в целия Европейски съюз

„Трябва да сме мъдри, трябва да сме сплотени, обърна се към делегатите  финансовият министър.

1От своят страна председателят на Народното събрание Цецка Цачева заяви, че в 30-годишната парламентарна практика на страната няма друга партия, освен ГЕРБ, която 3 години след създаването си да печели убедително всички избори.

„Няма друга партия, освен ГЕРБ, която даде на практика на жените и младите равен старт с големите политици." - допълни Цачева.

Пред делегатите тя сподели своя обет, че ще устои на изкушението.

„Нека не правим крачка встрани от каузата на ГЕРБ. Всяка крачка встрани е нова пътека а всяка нова пътека ни отдалечава от ГЕРБ." - каза още тя.

Припомняме, очаква се делегатите да изберат официално за председател на ГЕРБ бойко Борисов, както и да бъде създаден пост заместник-председател, който да бъде зает от Цветан Цветанов.