„Искаха да ни унищожат. Сега искат да ни унищожат с прегръдка. Като видяха, че не може като в бокса - със сила, защото удържахме, сега като ни прегърнат и вече е сигурно, че ще приключим. Затова ни помогнете да можем да бъдем силни, а ние ще ви върнем стабилност".

Това заяви късно снощи на предизборно мероприятие в Кърджали лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, обяснявайки защо партията му трябва да гони минимум 115-120 депутати на идващия парламентарен вот.

За да могат другите да се съобразят с нас, за да не се налага коалиция с БСП и ДПС, заключи експремиерът.

По думите му в противен случай трябва да се водят разговори с БСП, да се водят разговори с ДПС, да се водят разговори с реформатори, ако влязат, уточнява иронично Борисов, с „цензури" (най-вероятно имайки предвид Бареков, б.р.), и с всичките тези, които изброяват по телевизията.

„Тогава бих ви поканил всичките, (обръщайки се явно към кърджалийци, б.р.) да седнете с мен на преговори и да кажем: „А сега кой ще си изберем да му кажем „Добър ден"?". Искате ли да ми помогнете, да ми кажете „кой?". И аз да задам този въпрос - „Кой?". Или да им върнем мандата отново и пак да си направят БСП, ДПС и „цензурата"? Едно от двете, няма много варианти", предупреди в типичния си стил Борисов.

Той уверява множеството, че понеже бил отговорен човек, каквито са партията и колегите м,у и не искал да лъже никого - или ще трябва да върнем мандата, ако сме под 110-115, или трябва да търсим някой за съюзник.