Споменатият от премиера Борисов разрешен казус от специалните ни служби през последните дни не засяга територията на България, а става въпрос за участие в международно сътрудничество с друга държава. Това поясни пред журналисти министърът на вътрешните работи Веселин Вучков.

Припомняме, че в първото си интервю за годината министър-председателят загатна за определен казус и похвали разузнавателните ни служби за това, че се справили страхотно с разрешаването му. Борисов не даде повече подробности по казуса, като от такива се въздържа и силовият министър.

Въпреки това Вучков отбеляза, че въпросното международно сътрудничество с участието на страната ни се е случило след терористичните атаки в Париж. „Случаят е отработен и резултатът е положителен", заключи МВР-шефът. Именно по темата за терористичните атаки в сърцето на Франция министър Вучков отбеляза, че всеки ден се провеждат специални заседания с участието на спецслужбите ни.

На вчерашната координираща среща, за която бързаше и премиерът, участие са взели главният прокурор Сотир Цацаров, заместникът му, председателят на ДАНС Владимир Писанчев, главният секретар на МВР и представители на разузнавателните служби.

Няма конкретна заплаха за терористични атаки в България и в последно време не е имало", успокои вътрешният министър. Въпреки това отговорните институции полагат допълнителни мерки като в сряда по темата ще се събере и съветът по сигурността към МС под председателството на силовия вицепремиер Меглена Кунева.