Все още не е ясно кога ще продължат преговоритемежду синдикатите и представителите на МОН. Това съобщи лидерът на Синдиката на българските учители Янка Такева.

В момента започва среща на Единия стачен комитет, в която ще бъде обсъден сегашния етап на стачката.

Такева добави, че вратата за преговори в никакъв случай не е затворена и очаква в най-скоро време приключване на учителската стачка.
Вярвам, че не само просветният министър Даниел Вълчев и министърът на финансите Пламен Орешарски, но и премиерът ще поемат своята отговорност и ще пристъпим към скорошен компромис, добави Такева. Работим по интерактивни за всички странни варианти, каза още Такева.

От своя страна председателят на Синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа" Крум Крумов заяви, че стачката няма да бъде прекратена, докато не бъдат удовлетворени исканията на учителите.

Припомняме, вчера просветният министър заяви, че на заседание утре правителството ще вземе решение за решаване на учителската стачка

В него той изразява разочарование от липсата на ентусиазъм за намиране на изход у синдикатите.

В писмо министър Вълчев посочва, че правителството ще продължи да търси консенсус и няма да се откаже от диалога, за да се постигне изход от създалата се ситуация.