Руски граждани, станали жертва на имотни измами в България, се събират на протест пред сградата на българското посолство в Москва.
Протестът е разрешен от властите и в него се очаква да участват поне 50 души. Те са закупили имоти по Черноморието от българския строител "Ес Пи Ес" ЕООД, съобщава БНР.

Дружеството, представлявано от Стамат Стаматов от 2008 до 2012 г., е продавало апартаменти в своите комплекси в "Слънчев бряг", които преди това са били ипотекирани като обезпечение на кредит. Този факт е бил скрит от купувачите на имоти. За да осигурят вземанията си банките са запорирали апартаментите и са започнали да ги обявяват за повторна продажба.

Излъганите руски граждани, които могат да загубят своите имоти и спестявания, са написали открити писма, които адресират към компетентните институции у нас, а също така до българския премиер Бойко Борисов и до руския президент Владимир Путин. В тях те настояват за съдействие и помощ, както и за законодателни промени, които да предпазят бъдещите купувачи от подобни измами.