Сред загиналите във взрива на летище Бургас има и бургазлия. Това съобщи рано тази сутрин директорът на ОДМВР Бургас Милен Димитров, цитиран от e-burgas.com.

Загиналият е 36-годишният шофьор на автобуса на фирмата „Старбус". Той е работил като шофьор дълго време. Последно бил ангажиран от злополучната фирма „Старбус". 

Името на мъжа е Мустафа Кьосов. Той е родом от Юруково, община Якоруда, потвърди за E79news кметицата на селото Емине Еланска. Мустафа починал в реанимацията на бургаската болница от получените рани.

Той оставя млада жена вдовица и 10-годишно момиченце сираче. До момента нито една държавна институция не е предложила на семейството специализирана помощ от психолози, за да могат хората да преодолеят мъката от загубата на техния син, баща и родственик, съобщи още кметът на Юруково, цитирана от БНР.

В деня на поргребението на младия мъж ще бъде обявен ден на траур в родното му село.

„Продължаваме да работим. Летището ще остане затворено до 18.00 часа. Все още от полицията не могат да дадат точен брой на загиналите израелски граждани", заяви комисар Димитров.

Към момента са разпитани десетки свидетели на инцидента, които по време на трагедията са били в района на летище „Сарафово". Комисар Димитров уточни, че разпитите продължават. Полицията работи по три версии около инцидента.

От пресцентъра на МВР обобщават информацията до момента за взрива:
Чартърният полет с туристи, предимно израелски граждани, е излетял от Тел Авив вчера в 14.41 часа българско време и кацнал в Бургас в 16.43 часа. На борда на самолета са пътували 155 пътника.

В 17.24 часа, при качването на част от туристите в автобус за трансфер до курортен комплекс „Слънчев бряг", е произведен взрив. Според предварителните списъци на автобуса е трябвало да се качат 47 пътника. В момента на взрива малка част от тях са били в близост. В резултат на експлозията са пострадали 37 души. Те са приети в болници в Бургас. Трима са били настанени в реанимация. По-късно един от тях е починал. Установено е, че той е шофьорът на автобуса М. К. на 36 години, български гражданин.
По първоначални данни на местопроизшествието са загинали петима туристи. В следствие на взрива са нанесени поражения и на паркираните в съседство три автобуса.

Общо осем са жертвите на атентата - петимата пътници в автобуса, атенататорът, починалият в болницата шофьор и починала от раните си жена, която е била транспортирана към София.