В кулоарите на НС лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че няма да представи кабинет на ГЕРБ за гласуване в Народното събрание.

Стана ясно, че Борисов ще каже имената на номинираните министри само на президента Плевнелиев и веднага ще върне мандата.

Припомняме, вчера бившият премиер коментира, че дори и да не състави кабинет, избраните от него министри ще продължат да действат, като министерски съвет в сянка и да бъдат коректив на правителството.

Бойко Борисов заяви в кулоарите на НС, че ще приеме утре мандат от президента за съставяне на кабинет, ще обяви състава на правителството при Росен Плевнелиев и още там ще върне мандата.
Целта, по думите му, е да се спести време за връчване на мандат на БСП.

Борисов бе категоричен, че няма да представи своя втори кабинет в НС. Вече е видна тройната коалиция, така че само ще губя време, аргументира се лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов видя и днес задкулисните игрички на Атака, БСП и ДПС в гласуването на състава на двете комисии - за изработване на правилник на НС и временна правна.
Тези трикове още от първото заседание хората трябва да ги знаят, подчерта лидерът на ГЕРБ.

Помолен да коментира това, че в предходното НС и ГЕРБ прокарваха законите си по същия начин, той заяви: „Ако съм бил тука, нямаше да го допусна. Сега съм тука и публично и ясно казвам каква далавера се прави".
Така според него няма да се отговори на обществените очаквания.

Бойко Борисов нарече пълни измишльотини твърденията, че партията му иска да купува съдии в КС с цел да се касира вота, каквото по-рано днес заяви Волен Сидеров.
Това е тактиката на комунистите, това, което е техният грях, го приписват на другите, коментира той.