Криминалисти на ОДМВР- Монтана задържаха извършителите на грабежи на два денонощни магазина в града, съобщиха от пресцентъра на МВР. В полицейския арест са задържани 20-годишният А.К., връстниците му Б.Н. и Г.И. и 21-годишният Д.И.

Четиримата са арестувани за грабеж от денонощен магазин в ж.к. „Младост" в Монтана.

Разследването започнало на 17 ноември, когато към 02:40 ч. в полицията бил подаден сигнал, че в търговския обект нахлул маскиран мъж, който насочил оръжие към продавача, заплашил го и взел оборота от 2 000 лв.

По време на операцията е установен и задържан А.К., а малко по-късно и съучастникът му Б.Н. При претърсванията в домовете и автомобилите им полицаите открили маски с прорези за очите, пистолет, използван при извършване на престъплението и откраднатата сума. Същата нощ, при организираните оградителни действия, в полицейския капан попаднали и другите двама - Д.И. и Г.И.

Оказало се, че те също имали намерение да атакуват денонощния магазин, но при вида на полицаите побегнали. След задържането им, в контейнер и в тревната площ униформените намерили две черни маски, които младежите изхвърлили. От дома на Д.И. са иззети шперцове за отключване на леки автомобили.

До този момент е изяснено, че Б.Н. е автор на грабеж и на друг денонощен магазин в града, собственост на същата фирма, извършен на 18 юли т.г. Според първоначалните данни сигнал за извършеното престъпление подал А.К., който по това време работел там като продавач.

Работата по документирането на престъпната дейност на задържаните продължава.