Дянков прави стъкмистика, а не бюджет. Това заяви бизнесменът Васил Божков, който преди време атакува остро финансовия министър заради вдигнатия данък „хазарт".

По повод скандала Божков заяви - „Човек, който се номинира сам, класира се сам, говори сам за себе си, аз какво да кажа."
(Бизнесменът визира изказването на финансовия министър, че е на 7 място сред най-добрите финансисти в Източна Европа и сред топ 100 в света.)

Васил Божков бе призован като свидетел по делото срещу Александър Томов, Александър Гарибов, Иван Иванов и Божко Бонев.

Александър Томов се закани в някои от следващите заседания да представи като доказателство писмо от Весела Лечева до Прамот Митал.
Още...

Разпитът му пред съда продължи по- малко от 10 минути. Стана ясно, че е продал акциите на ЦСКА за 15 млн. лв.

Пред журналисти той заяви, че се надява с показанията си да е помогнал за изясняване на делото. Каквото ме питаха, отговорих, посочи бизнесменът.

На въпрос на журналисти кой е виновен за проблемите в ЦСКА, той отговори: „Аз вече не се занимават с футбол, не ме интересува."

На въпрос дали сега синът му иска да купи армейците той отговори: „Не. Ако има пари, сигурно ще ги купи. Не съм сигурен, че има пари."

Бившият собственик на ЦСКА каза още, че по негово време клубът е бил в добро финансово състояние, плащал е данъци и осигуровки.
Понякога не им давах заплати, като ме нервират, уточни още той.

Стана ясно и че Божков вече не гледа български футбол. „Не ми харесва.", категоричен е той.

Попитан 15 млн. лв. много ли са или са малко за клуб от А футболната ни група Васил Божков отговори:
„Ако Митал знаеше, сигурно щях да го дам и за половин милион. Всеки, който се е освободил от футболен клуб в България вече е на печалба, независимо с пари или без пари", коментира още Васил Божков.

Пред съда днес бе разпитам и Димитър Пенев, който заяви, че не се е занимавал с финансовите дела на клуба, а със спортно-техническата дейност.

„Участвал съм в съвещанията, които е имал Надзорният съвет и всичко това, което е трябвало от мен да се ръководи, както и от страна на останалите членове, съм го правил", заяви той.

Попитан имало ли е злоупотреби в ЦСКА той каза: „Не, аз смятам, че това са неща, които днес ще се изяснят, ако не днес то в кратък период."

По повод лошото спортно състояние на армейците Димитър Пенев има свое решение - ЦСКА и Левски да се обединят и заедно да излязат от спортната криза, в която са и отново да вдигнат нивото на българския футбол.

Пенев заяви още, че не е обиден на ЦСКА.

„В ЦСКА съм от 50 години, не мога да съм обиден. Обиден съм на отделни ръководители, които не си изпълняваха своите задължения."