„Бой последен е този, дружно вси да вървим", призовава 25-ият ден на протести в София срещу правителството на Пламен Орешарски.
Няколко хиляди души са се събрали отново пред Министерски съвет, за да изразят недоволството си от управляващите. По данни на МВР, към 19.30 часа те са около 3500 души. „Руска тройка, лаком гъз дупка в бюджета сънува" гласи едно от най-колоритните послания в днешния ден.

Друг протестиращ призовава да се направи подписка за оставката на правителството, като счита, че при такъв вариант най-после ще бъде преброен реалният брой на протестиращите. Припомняме, вчерашният протестен ден бе един от най-масовите, а в социалните мрежи протестиращите непрекъснато изразяват недоволството си от изнасяните от МВР данни.

Група от няколко участници в днешната акция пред МС, които държат плакати с искане за безусловен базов доход, бяха нарочени за провокатори и комунисти от останалите протестиращи и изгонени от площада пред президентството. Изгонените бяха озадачени от действията на останалите граждани и гарантираха, че нямат никакви политически или провокативни цели, но просто настояват не само за оставка, а за реални решения на проблемите на обществото.


В същото време пред НДК се събра редовният контрапротест, който продължи подписката за импийчмънт на президента Плевнелиев

Мнозинството протестиращи са направили препратка към събитията в Турция и Бразилия, като лозунг на площада гласи „България, Бразилия, Турция - народ срещу алчност. Ти идваш ли?".
Мерна се и плакат „Европа е с нас, вървете в Хондурас".

И тази вечер мнозинството изпълни „Цариградско шосе" до хотел "Плиска", като отново блокира движението до Орлов мост.

До момента няма данни за възникнали инциденти и нарушения на обществения ред. Полицията продължава да се грижи за охраната на протеста и сигурността на гражданите, съобщават от МВР.

Полицейските екипи „Антиконфликт" отново са сред протестиращите и имат готовност да реагират на всеки подаден сигнал за провокации и нередности. МВР благодари на гражданите за това, че запазват мирния характер на протеста.