При сериозно полицейско присъствие пред пилоните на НДК започна организираният чрез Фейсбук протест.

Автобус с полицаи, десетина патрулки и коли на жандармерията охраняват около 250 души.
Младежите, много от които непълнолетни и ученици се обявиха срещу насилието на цигани срещу българи. Повод за протеста в София и в много други градове на страната станаха събитията от Катуница.

Протестиращите в столицата развяват българското знаме и тръгнаха към парламента, скандирайки „Цигани, умрете" и „Българи юнаци".

По пътя до парламента обаче протестиращите станаха над 1000 души. По пътя те скандираха „Циганите на сапун" и „Турците под ножа", както и „Българийо, събуди се".
Плътен кордон от полицаи и жандармерия е оградил сградата на НС.

Пред паметника на Цар Освободител протестиращите развяват българското знаме и продължават със скандиранията. До момента инциденти няма и напрежението все още не е ескалирало.

С минута мълчание и на колене всички пред Народното събрание почетоха паметта на 19-годишния Ангел, който беше прегазен в Катуница. Тълпата продължава да вика „Оставка" и „Би Ти Ви боклуци". Няколко пъти протетиращите изпяха химна на България и патриотични песни. Сред тях има и много привърженици на футболни агитки и рокери.

От Народното събрание групата от над 1000 души тръгна към Джамията до ЦУМ, но полицията не им позволи да стигнат до там. Младежите скандират обиди и настояват: "България, освободи се".

Част от протестиращите реагираха с хвърляне на камъни и побегнаха по бул. "Витоша", като чупеха всичко по пътя си.

Според очевидци към протестиращите се присъединила и агитката на ЦСКА. Отборът игра мач в София срещу Видима - Раковски.

По бул. "Витоша" има много полицейски автомобили, пожарни и коли на Гражданска защита.

Фалшив слух извади на протест ромите от столичния „Христо Ботев".

Същевременно в Благоевград около 150 младежи подкрепиха жителите на Катуница, пеейки химна на България. Шествието е придружено от засилено полицейско присъствие.

Протестиращите скандират „Българино, събуди се".

В Пазарджик също се събраха около стотина младежи, предимно ученици. Те обявиха, че ако в центъра на града се появят роми, ще изразят недоволството си към тях.

Междувременно стотици жители на Велико Търново се събраха пред сградата на общината. Хората носеха българското знаме и транспарант с надпис „Стига вече цигански тормоз".

Във Варна също изразиха недоволството си от смъртта на двете момчета в село Катуница.

Еуфория предизвика пристигането на 60-70 рокери, които се включиха в протеста, блокирайки за малко бул. „Владислав Варненчик".