Джипът на депутата от ДПС Делян Пеевски е бил взривен тази вечер на бул. "Пушкин" в столицата, съобщават от МВР.

По информация на полицията колата се ползвала от известния депутат от ДПС Делян Пеевски, но е собственост на "Нова българска медийна група", чийто председател е майката на Пеевски Ирен Кръстева.

В момента е била отдадена за ползване на охранителната фирма "Командо".

Взривът е бил заложен в контейнер за смет, разположен в близост до паркиралия автомобил. Счупени са стъклата на джипа, има щети и по ламарината.
Сигнал в МВР е постъпил около 20:30 ч. снощи, посочиха от пресцентъра на ведомството.

При инцидента няма пострадали хора.

На място са пристигнали екипи на ДОТИ и оперативна група на СДВР, които са направили първоначален оглед.

Към момента полицията работи по основна версия за сплашване, като се има предвид мястото, където е бил заложен взрива.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви, че днес работата по случая продължава с повторен огледа на местопроизшествието. По думите на Цветанов, няма постъпила информация Пеевски да е бил заплашван.

Вътрешният министър посочи, че не може да се ангажира с коментар за мотивите и предполагаеми извършители на нападението, тъй като разследването все още е в начална фаза.

Не може да се твърди, че взривът на ул. „Пушкин" е насочен срещу депутата Делян Пеевски, заяви преди заседание на МС министър Цветанов.
Работи се и по случая с взривения Нисан Микра близо до хотел „Плиска", обясни Цветанов. По думите му собственик на автомобила е чужда гражданка.

Делян Пеевски бе отхвърлен за член на комисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в 41-то НС. Кандидатурата на Пеевски от ДПС бе отхвърлена последователно в две гласувания.