Изслушването на Галя Гугушева ще бъде в 15:00 часа на 12 декември в Зала „Запад", обяви председателката на правната парламентарна комисия Искра Фидосова.

Тя потвърди, че са постъпили два сигнала срещу Гугушева и че към първия има приложена папка с документи, които са раздадени на почти всички членове на комисията срещу подпис. Някои от депутатите от комисията още не са си получили материалите.
Вторият сигнал няма приложени документи.

И двата са качени на сайта на парламента без приложената документация.

Фидосова съобщи, че и на вносителите на кандидатурата на Гугушева са изпратени сигнали.

Тя каза, че е изпратила 3 писма. За две от тях през деня съобщи Димитър Лазаров - до ВСС и инспектората към ВСС. Третото писмо изпратено по повод сигналите срещу Гугушева е до Агенцията по вписванията, съобщи Фидосова.
Тя уточни, че с писмата комисията изисква информация дали са извършени проверки и каква информация и с какви данни разполагат.

Фидосова каза, че е възможно още днес да изпрати писмо и до НАП, за която стана известно, че се е самосезирала. „С нарочно писмо до самата Гугушева съм изпратила сигналите с молба да отговори на поставени въпроси и да ми изпрати отговор и съответни документи", добави Фидосова.