Не е нормално да си говорим през медиите в Реформаторския блок. Това коментира в ефира на Нова телевизия вицепремиерът и лидер на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева по повод вчерашните раздори сред реформаторите.

Това не е моят избор, допълни тя.

Кунева настоява да се добавят партии в блока, а не да се вадят. Тази ситуация изглеждала, че имало едни партии в блока, които много искат единно явяване, а други - не, според Кунева.

По тази причина, разкри тя, днес СДС събира всички лидери на партии в блока, за да решат лидерите как се явяват формациите на изборите. Ние сме за единната регистрация, подчерта тя.

Вицепремиерът не знае Цветан Цветанов да е звънял на хора от РБ, за да ги моли да са кандидати на ГЕРБ, а други увещавал да не играят срещу кандидати на партията му.

Няма страни, които да не са засегнати от бежанския проблем, коментира още Меглена Кунева по повод бежанския проблем пред Европа.

Войната я има, когато има война, защита трябва да се направи, смята тя.

Българските служби работят добре, успокои Кунева. Затова и трябвало да влезем в Шенген. Според нея трябва да се интегрират бежанците. Европа застарява, изтъкна тя и предположи, че може именно хората, идващи от Сирия да са решението на проблема с липсата на работна ръка.