Общинският съветник от БСП в София Николай Белалов дава кмета на столицата Йорданка Фандъкова на прокурор.
Поводът е системната безстопанственост от страна на градоначалника, свързана с продължително несъбиране на дължими суми на обща стойност 1 милион лева.

Още от 2006 година и през миналата 2014 столичните общинари са подавали конкретни протоколи за ПТП-та, от които общината трябва да си прибере десетки хиляди лева. Резултат няма.

Периодично ние се опитваме да припомним на общината да събира тези суми, заяви Белалов на пресконференция на "Позитано" 20. Пари в общината не постъпват, изтъкна той. От кметуването на Бойко Борисов до сега отговорът на поставения въпрос за несъбраните приходи е един и същ - вземат се мерки.

Поне един милион лева е загубила общината от несъбрани обезщетения, недоволен е Николай Белалов. Според него едва ли този пропуск е от зла умисъл на СО, а по-скоро не резултат от некадърност.
Прокуратурата да разследва дали в СО работят идиоти или корумпирани лица, настоява общинският съветник.

Освен това проверка на общинаря показва, че не са преименувани редица улици, въпреки решение на СО. Хората дори не знаели, че имената на улиците им са сменени. Документите им са със старите адреси, което може да създаде проблем при гласуване на местните избори.