В присъствието на медиите бяха определени тримата апелативни съдии, които ще гледат делото за престъпление срещу правосъдието срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Съдия Надежда Трифонова от Софийския апелативен съд поема делото като съдия-докладчик срещу бившия министър на вътрешните работи.
Съдия Снежана Душкова беше определена като председател на съдебния състав, а третият член на състава е Иван Стойчев.

Публичното разпределяне на делото стана в рекордни срокове - само три дни, след като Върховният касационен съд отмени четиригодишната му осъдителна присъда от долните две инстанции.

Припомняме, в петък в късния следобяд ВКС излезе с решение, с което връща делото срещу Цветан Цветанов на долна инстанция. Решението бе взето с два на един гласа и подписано с особено мнение от съдия Начева.

Решението на ВКС съдържа критика към апелативните съдии. Според върховната съдебна инстанция правото на безпристрастен и справедлив процес е било нарушено. Тази констатация е доминираща в мотивите, в които почти не се коментират доказателствата на обвинението срещу Цветанов за шестте резолюции - "Не", под разрешени от съдия специални разузнавателни средства, както и същината на евентуалното престъпление.

Делото беше разпределено от председателя на Наказателната колегия на Софийския апелативен съд Петя Шишкова.

Делото се очаква да бъде разпределено за гледане чак след съдебната ваканция, което означава, че най-вероятно ключовият процес ще стартира на втора инстанция наново чак през септември.