Неопечаленият Росен Марков постави ковчег пред парламента като символ на 40-дневния помен от „седянката" на кабинета Орешарски. Той призова другите кафеджии да трупат върху ковчега грамада от жълти стотинки като символ на грамадата от недоволство на хората. На ковчега е поставен надпис: „Хвърляйте жълти стотинки на жълтите павета за грамада на недоволство и оценка на правителството".

Поменът е нетрадиционен - с житце и шампанско. Житото е за България, а жълтите стотинки - за депутатите, обясни организаторът. Неопечаленият Росен Марков има амбицията да събере 1 млрд. лв. в жълти стотинки, за да плати новия дълг, който кабинетът Орешарски ще емитира с актуализацията на бюджета.

Компания на Росен Марков му прави и плюшеното магаренце Грую, макар за повечето хора да е познат като магаренцето Йори от „Мечо Пух". Според Марков Грую призовава големите магарета в парламента „Не се назландисвайте".

Росен Марков е готов да легне в ковчега, а ако протестът му не бъде чут предлага кафеджиите да се заключат зад полицейските ограждения пред законодателния орган. „И Хитлер да дойде, аз ще се оправя", заяви неопечаленият Росен Марков пояснявайки, че е притеснен за бъдещето на България. Той се похвали, че не се страхува от никого, тъй като преди време „Външно министерство го хвърлило срещу Кадафи".
„Кадафи не ме уплаши, вие ли ще ме уплашите",
обърна се той към полицаите, които с интерес наблюдаваха помена, организиран от Марков. Той носеше и голям кръст, на който имаше некролог на починалото правителство. Марков бе оставил и своето послание: „Бог да го прости, Бог да им прости, ние да помним".

Не без малки инциденти започна днешното кафе пред парламента. Временно бе спрян токът на кафеджиите, но електричеството бързо дойде и горещото кафе "потече" към протестиращите. В подкрепа на недоволните дойдоха и велосипедисти, които се включиха в сутрешното протестно кафе с викове „Оставка".