Бившият президент на САЩ Бил Клинтън заяви в интервю за NBC News, че ще продължи да изнася лекции и речи, за да си „плащаме сметките", докато жена му Хилари се бори за Белия дом, отбелязва „Франс прес".

Защитавайки благотворителната си дейност с пътуването си до Африка, Клинтън изтъкна, че никое чуждестранно длъжностно лице не се опитва да повлияе на Хилари чрез дарения на семейната фондация. Фондацията е критикувана заради приемането на милиони долари от чуждестранни правителства.

По думите му той ще отстъпи ръководството на фондацията ако "това е правилното решение". Но Клинтън подчерта, че ще продължи да изнася лекции, за които понякога получава по 500 хиляди долара, въпреки че е натрупал голямо финансово състояние 14 години след напускането на Белия дом.

"О, да. Аз трябва да платя нашите сметки", отговори Клинтън, след като бе запитан дали ще продължи да изнася платени лекции.

Той разкри, че дарява 10% от приходите си всяка година на Фондация „Клинтън" и че Хилари е дарявала 17% през годините преди да се оттегли. Тя напусна фондацията на фона на обвинения, че нейното участие може да доведе до конфликт на интереси.