Двама съпрузи са задържани за бруталния обир в столичен магазин. Боряна и Рангел Рангелови са закопчани тази сутрин от униформени от СДВР за срок от 24 часа. По-късно са привлечени като обвиняеми и задържани от Софийска районна прокуратура  до 72 часа. От държавното обвинение поясняват, че предстои районната прокуратура да внесе в Софийския районен съд искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража".

Припомняме, обирът в малкия денонощен магазин в района на бул. "Македония" е станал на 26 май. Сигналът в полицията е получен към 21.30 часа. Млад мъж влязъл и още от вратата насочил пистолет към главата на продавачката, която в този момент обслужвала млада жена, като всичко е хванато от охранителната камера в помещението.

Оказало се, че клиентката и крадецът са заедно. Докато младата жена се правела, че пазарува, мъжът нахлул в магазина, насочил пистолет към продавачката, минал  зад щанда. Започнала борба между него и продавачката. Грабителят се опитал да дръпне обеците на жената и се насочил към оборота и някои стоки, които са зад щанда. Неговата приятелка също влязла зад щанда и двамата душели, дърпали и бутали жената, която отговаря за стоката. В крайна сметка нападателите успели да задигнат само няколко кутии цигари и друга стока.

Разследването се провежда под ръководството на Районната прокуратура-София. След като сигналът постъпил в СДВР, е извършен оглед на местопрестъплението и са разпитани свидетели, включително и пострадалата.

При огледа в магазина разследващите се натъкнали на мобилен телефон, носен от единия от извършителите. Камерите в магазина също са иззети и прегледани. Така е установена самоличността на грабителите - съпрузите Боряна и Рангел Рангелови. Жилището им е претърсено, като там е открита шапката, с която мъжът бил по време на престъплението, както и пистолетът. По първоначални данни оръжието е газово.

Назначени са съдебно-медицинска експертиза на пострадалата, балистична, стоково - оценъчна и ДНК експертизи, уточняват от прокуратурата.

От пресцентъра на МВР уточняват, че няма данни двамата съпрузи да са криминално проявени.

Шефът на СДВР Младен Маринов благодари на гражданите за оказаното съдействие на полицията, след като видео от камерите в магазина бе разпространено от медиите. Той е категоричен, че видеонаблюдение трябва да има във всички денонощни обекти, тъй като камерите имат и превантивен ефект.

Маринов напомня, че полицията трябва да бъде уведомявана своевременно за подобни случаи. По този начин тя може да действа без отлагане. Шефът на СДВР смята, че шансът за успех на разследването е по-голям, когато се действа бързо, в рамките на 24 часа и има запазени още доказателства.

По информация на БНР Боряна Рангелова е студент по рентгенология, а съпругът й работи в известна верига магазини за техника. Двамата имат 3-годишно дете. То ще бъде настанено в дом за малолетни и непълнолетни.