Супервторникът явно е за сенатор Хилари Клинтън, която взе две изключително важни победи на първичните избори в Тексас и Охайо.

С тях тя прекъсна серията от 12 победи на своя конкурент за кандидат-президентската номинация при демократите Барак Обама.

Сенатор Хилари Клинтън успя да си върне водещата позиция, печелейки на предварителните избори в Тексас, Охайо и Роуд Айланд, коментира CNN.
Делегатите от Тексас и Охайо бяха основна цел на Хилари в кампанията й.

„За всички в Охайо и всички останали американски граждани, които винаги са били изключвани от играта, но са отказали да се предадат, за всички които са се препъвали, но са се изправяли и за всички тези, които са работили, но не са се предали - тази победа е за вас", каза Хилари в емоционална реч пред привърженици.

„Знаете какво казват, ако спечелиш Охайо, печелиш целия народ", заяви още Хилари.
Нито един кандидат, било то демократ или републиканец, не е печелил Белия дом, без да спечели преди това първичните избори в Охайо, категорична е бившата първа дама.

Обама поздрави Клинтън за победата й, но не призна, че е загубил, като подчерта, че все още води с броя на делегатите.

Преди големия сблъсък в Охайо и Тексас Обама и Клинтън си поделиха по една победа на първичните избори в двата малки щата - Върмонт и Роуд айлънд.

Обама победи във Върмонт, спечелвайки почти 60 процента от гласовете, като нанесе 12-о поредно поражение на бившата първа дама.
Тя реагира веднага, побеждавайки в Роуд айлънд, където спечели около 53 процента от гласовете.

До момента Обама печели 1, 466 делегати, като, за да получи номинацията всеки един от двамата се стреми към цифрата 2,052 делегати.

Демократите се събират през август, за да излъчат своята номинация за кандидат-президентската надпревара през ноември.

Джон Маккейн пък лесно спечели гласовете на републиканците в Охайо и Върмонт. Това му позволи да спечели нужните кандидат, за да издигнат неговата кандидатура за предстоящите президентски избори.

Неговият основен конкурент Майк Хъкаби обяви от щаба си, че се оттегля и пожелава подкрепа на Маккейн.