Извършено е поредно нападение срещу лекар. Това е станало в спешното отделение в Хасково, съобщава Нова телевизия.

Малко след 16.00 часа вчера в спешното отделение в областния център пристигнал пациент със спукана глава. Раната била промита и медикът изпратил младежа в хирургичното отделение.

Когато лекарят упътвал пациента как да стигне до отделението, по-възрастен негов придружител дръпнал медика, а младежът го ударил в носа. В резултат на удара лекарят е със счупен нос. Пациентът пък забравил за раната на главата и избягал.

Д-р Никола Ганашев  отказал да говори пред камера. Неговите колеги са възмутени от поредното нападение над медици.

Началникът на спешното отделение в болницата д-р Димитър Кючуков е категоричен, че съдът трябва да прилага цялата сила на закона. Той припомня, че това не е първият случай в Хасково. Агресивността продължава, въпреки че медицинският персонал си гледа работата, посочва д-р Кючуков.

По-късно от държавното обвинение съобщиха, че Районната прокуратура в Хасково е образувала бързо производство срещу 17-годишния младеж от Хасково. То е за нанасяне на лека телесна повреда на медицински специалист при изпълнение на служебните задължения.

От прокуратурата посочват, че вчера младежът отишъл с баща си в хирургията на МБАЛ „Хасково" за обработка на кървяща рана. Лекарите го препратили за преглед в отделението по Спешна помощ към същата болница. Когато отишъл там, дежурният лекар ги върнал към първото отделение, за да се обработи раната хирургично. В афектирано състояние младежът нанесъл един удар в носа на доктора от Спешна помощ. После той и баща му напуснали района на болницата и се укрили.

Непълнолетният младеж е задържан днес от полицията за 24 часа.

Ще бъде назначена съдебно-медицинска експертиза на пострадалия медик и ще се разпитват свидетели.

Делото ще бъде внесено в съда в законовия седемдневен срок.