Гранични полицаи задържаха на „Капитан Андреево" два автомобила „BMW X6" - единият е откраднат в Германия, а другият е обект на застрахователна измама в Италия, съобщиха от МВР.

Снощи на граничния пункт пристигнал за излизане от страната лек автомобил „BMW X6" с руска регистрация. Той бил управляван от 48-годишен руснак. Автомобилът е отклонен за контрол на втора линия, където експертите установили, че има интервенция върху рамата. Колата е открадната в Германия и обявена за издирване в Шенгенската информационна система и Интерпол. Междувременно е била продадена и регистрирана в Русия с пренабития номер на рамата.

Вчера на същия пункт при излизане от България е бил задържан още един автомобил „BMW X6" с италианска регистрация. Той бил управляван от 44-годишен италиански гражданин. Граничният полицай, извършил проверката на луксозното возило, се усъмнил, че в случая може да става въпрос за застрахователна измама.

При извършената проверка на втора линия граничните полицаи разкрили, че представеното пълномощно и застраховката на колата не са истински. Със съдействието на служител на FRONTEX е установено, че италианецът е регистриран в полицията за кражба на друга кола.

Двата автомобила са задържани в ГПУ-Свиленград. Работата продължава.