Давам пълната си подкрепа на Барак Обама и призовавам да направим така, че той да е следващият президент на САЩ, заяви Хилари Клинтън в реч при закриването си на кампанията, предавана по Си Ен Ен.

"Днес прекратявам кампанията си и поздравявам Барак Обама за победата му. Давам му пълната си подкрепа. Призовавам всички ви да се присъедините към мен и да работите също толкова дейно за Барак Обама, колкото направихте това за мен", призова Хилари Клинтън.

Тя бе придружена на трибуната от съпруга си - бившият президент на САЩ Бил Клинтън, дъщеря им Челси и майка си.

Клинтън заяви, че победата й на Обама на предстоящите избори през ноември ще помогне да се реализират всички цели и ценности на демократическата партия.

В реч от Националния музей на строителството във Вашингтон тя заяви подкрепата си за победителя в борбата за партийната номинация - сенаторът от Илинойс Барак Обама.

Клинтън загуби съревнованието с 46-годишния Обама на 3 юни, когато тойстана първият чернокож кандидат-президент на водеща партия в САЩ.

Тогава той прехвърли прага от необходимите 2 118 делегатски гласа за извоюване на номинацията от общо 4 233 делегати, които ще участват в Националната конвенция на демократите от 25 до 28 август в Денвър, Колорадо.