Лидерът на Атака Волен Сидеров, придружен от десетина души, е нахлул в сградата на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов" в столицата, предаде репортер на БГНЕС. Инцидентът е станал около 20.15 часа в петък вечерта.

Групата се е качила на втория етаж, където са се провеждали учебни занятия. Твърдели, че търсят студенти, които били "нападнали" Сидеров.

Сидеров и хората заплашиха студентите. Някои от тях са били обиждани грубо, наричани са с какви ли не имена. Едно момиче е в стрес и се нуждае от лекарска помощ", разказа ректорът професор Любомир Халачев.

Пред агенция ПИК, Сидеров заяви, че той и хората му са провели акция срещу наркотиците. По думите му, в учебното заведение се разпространявали "странни пликчета" и той настоя вътрешното министерство в лицето на Румяна Бъчварова, ГДБОП и службите за сигурност да вземат нужните мерки.

На място е пристигнала полиция. Студентите са дали показания.

„Надявам се, че полицията ще предприеме всички мерки. Един от нашите студенти ми сподели, че ако след този случай, при който има толкова много свидетели, нищо не стане, ще напусне тази държава", каза още професор Халачев вчера.

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев коментира, че лидерът на "Атака" трябва да напусне Народното събрание, да му се свали имунитета и да влезе в затвора, предаде БНТ.

Припомняме, че името на Сидеров е замесено в пореден скандал. Само преди седмици съобщихме за акцията в клек-шопа в столицата. Тогава той заяви, че е действал след получена информация, че в обекта се продават цигари без бандерол и се зарече да продължи с проверките.

След случая, главният прокурор Сотир Цацаров поиска имунитетите на двамата народни представители. От своя страна и „Атака" започна да събира подписи за свалянето на обвинител номер 1.

Според информация на "Дарик", лидерът на националистите отново е посетил клек-шопа на столичния булевард "Раковски" същата вечер. Според някои източници, той е продължил "обиколката" с посещение в намираща се в близост дискотека.