Правителството на Германия вярва, че споразумението между Гърция и международните кредитори за трети спасителен план е незадоволително, съобщават източници от ЕС пред „Билд", цитиран от Ройтерс.

Остават няколко открити въпроса, отбелязва вестникът, включително ролята на Международния валутен фонд, устойчивостта на дълга и плановете за приватизация.

„Някои много важни мерки все още не са приложени и не са конкретизирани", отбелязва „Билд", цитирайки анализи на германското финансово министерство.

Вчера в телефонен разговор с гръцкия премиер Алексис Ципрас германският канцлер Ангела Меркел предложи на Атина да се предостави мостово финансиране за покриване на неотложните плащания по дълга, за да може да продължи работата по третата спасителна програма.

Призивът на Меркел за мостово финансиране е още един знак, че Германия смята, че спасителният план трябва да бъде по-мащабен в сравнение с договаряния в момента, коментира ДПА.

По-рано днес източници от ЕС казаха пред Ройтерс, че обвързаното със спасителния пакет прокарване на реформите от Гърция ще бъде разгледано от кредиторите през октомври и всяко обсъждане за облекчаване на дълга ще бъде на по-късен етап.