Граничната полиция на Полша е блокирала 10 руски мотористи, които са се опитали да влязат в страната във връзка с мотомарш, с който трябва да се отбележи 70 години от победата на Съветския съюз над Нацистка Германия, съобщава АП.

Припомняме, полските власти забраниха преминаването през страната на мотористите от руския клуб "Нощни вълци", които на 25 април започнаха мотопробег "Москва-Берлин". В средата на април Берлин също се закани да не разрешава на клуба да организира мотошествие по улиците на германската столица.

Говорител на полската гранична полиция обяви решението, след като членове на „Нощни вълци", националистическа руска група, която е близка до президента на Русия Владимир Путин, се опитаха да влязат в Полша.

Руската група се закани да премине през страната. Тази сутрин 15 мотористи бяха забелязани да преминават между Брест, Беларус, и Тереспол, Полша.


Граничната полиция на Беларус ги пусна, но после те бяха задържани в хангар от полските власти.

Тези хора няма да преминат през Полша. Всеки от тях индивидуално ще получи отказ за влизане на полска територия", отбеляза говорителят.

Вече няколко руски мотористи влязоха в Полша, но те изглежда са към друга организация.

Рокерите от "Нощни вълци" имат официални шенгенски визи за Полша, които им позволяват да преминат през страната.