Надзирател и курсант от МВР академията били поемни лица при огледите на къщите, където Наглите държали жертвите си. Това стана ясно от днешното заседание на Софийски градски съд, който гледа делото срещу групата за отвличания.

Заседанието започна с разпит на свидетели. Първи пред съда показания даде Сергей Сергиев, поемно лице при огледа на къща в село Гоз. Той разказа как полицаите отключили вратата на къщата пред него, влезли заедно.

Първо огледали мазе, където разследващите намерили косми. Мазето било и първото помещение, което полицаите претърсили за веществени доказателства. Оказа се, че Сергиев е надзирател към ОДП - Перник.

Заедно с него поемно лице при същия оглед бил кметският наместник на село Арзан Никола Борисов. Според него полицаите се натъкнали на много неща в къщата в Гоз. В мазето имало много боклуци и пружина.

Пред съда застана и Мария Георгиева, поемно лице при оглед на къща във Вакарел. Според нея при огледа на къщата полицаите се натъкнали на редица веществени доказателства. От кухнята разследващите иззели пръстови отпечатъци. Полицаите й обяснили, че в къщата са държани заложници.

Георгиева не си спомни първоначално за нещо специфично, намерено при огледа на къщата във Вакарел, но после подробно описа видео на МВР от един от огледите - видеото със забодените клещи в дунапренена стена.

Тъй като през целия разпит свидетелката обясняваше действията на полицаите, обръщайки се към тях с думата "колегите", адвокатите поискаха повече подробности за свидетелката. Оказа се, че по времето когато е извикана за поемно лице, Мария Георгиева е била курсант в МВР Академията в Симеоново.

Извикал я нейният началник на курса и й казал, че трябва да отиде на оглед с разследващите. Според нея в МВР школата имало практика студентите да бъдат викани за поемни лица. Към настоящия момент Мария Георгиева е завършила академията на МВР и работи като разследващ полицай в Пловдив.