Към 16 часа 36 селища предимно в Кърджалийска област остават без електрозахранване. Това са проблемните населени места на територията на на захранване oт EVN Bulgaria в Югоизточна България.

Заради усложнената метеорологична обстановка 10.00 ч. общият брой на селищата без ток беше сутринта - 149, а по обяд 70.

Към момента все още остава усложнена обстановката само в област Кърджали, където има 37 селища без електричество. Към момента в област Пловдив има 4 селища без електричество, както и на територията на област Смолян. Едно селище в област Хасково все още е с нарушено електрозахранване. В останалите области към момента няма селища с проблеми в електроснабдяването.

Екипите на дружеството по места и сътрудниците от диспечерските центрове вземат
необходимите мерки за възстановяване на електрозахранването, уверяват от компанията.
Общо 26 екипа работят за нормализиране на електрозахранването по аварийните общо 27 електропровода.
Те са подготвени за работа при зимни условия.

Река Ропотамо излезе от коритото си и затвори пътя Созопол - Приморско. Според Гражданската защита мястото, където водата е изскочила от руслото си, е при моста към Созопол.

Освен това бе съобщени и че високоволтов електропровод в района на Тополовград е аварирал тази сутрин. За района е било осигурено алтернативно захранване.
От Електроенергийния системен оператор съобщиха, че потреблението на ток е около 6 хиляди и 200 мегавата, което е нормално за сезона.

Около 15.15 ч. автобус с ученици закъса в преспа на пътя между селата Илечеково и Недялско в община Стралджа. Сигнал е подаден на телефон 112 от собственика на пътно-транспортното средство.
Транспортна машина на Пътно управление е помогнала на автобуса. За пътуващите деца не е имало опасност.