Възможни са протести, които под прикритието на социално недоволство и икономически проблеми, да са организирани от Ахмед Доган и структурите на ДПС в страната.

За това предупреди в студиото на БиТиВи една от ключовите фигури в продължение на години в ДПС Осман Октай. Според него Доган има ресурса да блокира половин България и опасността от това не трябва да се подценява.

Той разполага с ресурса да блокира и дестабилизира страната и много от хората, които ще излязат на протест, водени от кметовете, няма да знаят къде, защо и за какво отиват там точно", обясни Октай.

По думите му случаят Славяново и последните протести на тютюнопроизводителите са ясен знак, че се прави такава подготовка и те са част от нея.
Според Октай във всяка една цивилизована държава протестиращи, които затварят магистрали, биха били арестувани веднага, а у нас министри и премиери ходят при тях да водят преговори.

Към момента ДПС и ръководството на ДПС е минало почти в нелегалност и дори и годишнината от създаването на партията не е било чествана, но, както обясни Осман Октай, това не означава, че движението не работи в сянка.

Според бившия приближен на Доган, българското общество реално не познава този човек, тъй като през всичките години той няма истински публични изяви, а всичко е режисирано предварително. Това е едно от нещата, които е правил Ахмед Емин, а след трагичния случай на неговото самоубийство Ахмед Доган минива напълно в сянка.

Октай обясни, че изявите на Доган са планирани и написани предварително, а колкото случаи на директни изказвания има, има и толкова много „гафове", които компрометират партията. Той припомни репликата на лидера на ДПС в "Шоуто на Слави" за обръчите от фирми, която се повтаря и до ден днешен.

Според Октай никой не е направи за 20 години усилията да вникне в същността не само на кадрите, но и на принципите вътре в Движението за права и свободи.
Тя е една затворена система и се затвори още повече след 2001 година, когато бяха отстранени от партията над 2500 ръководители в страната.

Той обясни, че още от учредяването на ДПС вътре във формацията има оформени две крила с различни позиции.

Аз бях представител на едно от тези крила, а Доган беше представител на онова крило, което беше за социал-либералната формула за управление и капсулиране на регионите, затваряне на регионите и 100% консумиране на власт за обслужване на други, които трябваше да бъдат обслужени по време на прехода", добави още Октай.

По думите му тези, които е трябвало да бъдат обслужени, са тези обръчи, които са актуални и до ден днешен.

Тези, които източиха всички ресурси на държавната власт", добави Осман Октай.

По думите му по време на кампаниите за изборите през изминалата 2009 година Ахмед Доган е започнал да плаши хората си, че идвайки на власт ГЕРБ ще започне нов Възродителен процес.
Те се готвеха за тотална окопна война срещу всички политически формации, които говореха анти-Доган, анти-обкръжението и антимафиотските структури, които изградиха в цялата страна", заяви още Осман Октай.