За мен мястото на Георги Първанов е било в БСП и ще бъде там, заяви пред съботния пленум на БСП депутатът Антон Кутев.

Припомняме, на вчерашната пресконференция на Дондуков 2 държавният глава отказа да коментира политическото си бъдеще, но заяви обаче, без да конкретизира, че най-вероятно ще „даде възможност на избирателите да гласуват за него след две години", като подчерта, че е отборен играч.

Аз мисля, че Първанов може да бъде полезен. Това кой ще ръководи партията, се определя от конгреса. Всеки може да се кандидатира, ще видим какво ще се случ, коментира още Кутев.

Бъдещето на партията зависи от нас самите и най-много от двама от нас - от този, който ще изнесе доклад на следващия конгрес и този, който ще седи най-отзад, подчерта и евродепутатът Кристиян Вигенин, намеквайки за вчерашните думи на Първанов, че на следващия конгрес на партията ще гледа от последния ред.

Лидерът Станишев пък покани Георги Първанов на първия ред на следващия конгрес на партията - „Да заповяда на първия ред", заяви той.

По повод мнението на президента, че БСП се нуждае от промяна Станишев коментира:
„До 23 януари следващата година Георги Първанов е президент на Републиката и е надпартиен и не смятам да влизам в партийни диалози с него."
Според Станишев вече две години БСП се променя. Той подчерта, че през 2012-та предстои цялостна отчетно-изборна кампания в БСП.