Плевенските полицаи задържаха крадец, който с насилие и побой над жертвите си в жилищните им входове, издърпвал чантите и портмонетата им. Извършителят нападал потърпевшите си и ги привеждал в безпомощно състояние.

На 4 март около 18:50 часа на стълбищната площадка пред асансьора на жилищен блок в ж.к. „Воден" той отнел от 17-годишна портмоне с 30 лева и мобилен телефон.

На 6 март, около 13:20 часа, във входа на блок на улица „Георги Кочев", след като ударил 10-годишно момиче, й отнел чанта с телефон, ключове и 2 лева.

На 15 март, около 14:20 часа, на улица „Георги Бенковски", на стълбищна площадка в приземен етаж на вход, непознат нанесъл множество удари с юмрук по лицето на 12-годишна и после издърпал мобилния й телефон.

И при трите нападения няма свидетели.

Извършителят на престъпленията е 24-годишен от село Бръшляница. Мъжът има две присъди за кражби. Един от мобилните телефони е открит и приложен по образуваното досъдебно производство. Той е привлечен в качеството на обвиняем и приведен в следствения арест с мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа, съобщават от пресцентъра на МВР.