По време на спецоперация в района Шелковск в Чечня са задържани още двама души във връзка с разследването на убийството на Борис Немцов, съобщава „Росбалт", позовавайки се на източник от силите на реда.

Операцията е проведена вчера вечерта. Източникът уточнява, че единият от задържаните се явява братовчед на високопоставен чеченски силовак.

Представителят каза още, че двамата са задържани, тъй като е установено, че в последно време са поддържали контакти с Дадаев и Шаванов. Проверяват се дали са замесени в убийството на Немцов. Не е прието решение дали да бъде удължено задържането им, отбеляза източникът.

Според източника основната версия за убийството на Немцов е свързана с  оскърбление на мюсюлманите.

В същото време Интерфакс информира, позовавайки се на източник от правоохранителните органи, че експертизата показва, че бившият заместник-командир на чеченския батальон „Север" Заур Дадаев е убил Борис Немцов.

Припомняме, вчера един от задържаните за убийството на Борис Немцов - Заур Дадаев, направи пълни самопризнания. Арестът му е продължен до 28 април, когато приключва и срокът за разследване на убийството на руския опозиционер. Срещу Дадаев и Анзор Губашев са повдигнати обвинения за убийството на Немцов.

Задържани са и още трима души, подозирани в съпричастие. Един от тях е малкият брат на Губашев - 31-годишният Шагид, а другите са Рамзан Бахаев на 45 години и Тамерлан Ескерханов на 34, който пред съда е заявил, че в момента на убийството е бил на работа, което могат да потвърдят много хора.

Другите двама - Рамзан и Шагид, също заявиха, че не са участвали в атентата, като дори не знаели за него. Въпреки това и тримата остават в ареста до 28 април.

Делото за ареста на Анзор Губашев е отделено от другите две (на Дадаев и на тримата) и се гледа самостоятелно, като Анзор също бе обвинен в съпричастие с убийството на Немцов и оставен в ареста до 28 април.

Бившият боец от батальона „Север" Беслан Шаванов пък се самовзриви вчера при опит да бъде задържан.