Теолог по образование управлява един от регионалните клонове на „Напоителни системи".

Това стана ясно от парламентарното питане на Петър Курумбашев към земеделския министър по повод скорошното назначаване за председател на Съвета на директорите на "Напоителни системи" Георги Харизанов.

Явно Напоителни систиме си имат щатен теолог, както едно време армията, пошегува се депутатът.

Сред регионалните шефове на дружеството има още инженер по изчислителна техника и лесоинженер, като 10 от 13-те директори нямат необходимото профилирано образование на хидроинженери.

От отговора на министър Найденов стана ясно, че Харизанов в момента завършва висшето си образование, но като член на борда на директорите на Напоителни системи не се иска определено образование и квалификация, посочи Мирослав Найденов.

Той даде и пример с Бил Гейтс, който взел висше 20 години, след като създал Майкрософт.
Курумбашев изрази притеснението си относно професионалния състав на хората, които ръководят това дружество.

Тъй като доста дълго време търсихме дипломата на Калина Илиева, колко време ще търсим тази (на Харизанов), посочи Курумбашев и попита „Лятат ли Клинки в "Напоителни системи".

„Не летят калинки, и не може да се направи аналогия с Калина Илиева, тъй като тя се опита да измами", заяви министърът на земеделието.
По думите му Харизанов никога не е представял фалшиви документи за това, за което е назначен.

Той уточни, че „Напоителни системи" се управлява от изпълнителен директор, който е инженер и оперативен директор, който е хидроинженер.

Бордът на директорите има по-различни функции и те са свързани със стабилизирането на финансовото състояние на това предприятие, отбеляза Найденов.
По думите му след идването на Харизанов дружеството изплаща огромните си данъчни задължения.

Мирослав Найденов похвали Харизанов, че има много добри мениджърски качества и непрекъснато е на терен след бедствените наводнения в някои райони на страната.
Мислех да ви попитам, кога ще го уволните, но от думите ви стана ясно, че това няма да стане, посочи в заключение Петър Курумбашев.