Прокурори от Военноокръжна прокуратура в гр. Сливен разследват организирана престъпна група, специализирана в извършването на кражби на различни марки скъпи автомобили на територията на цялата страна.

Част от откраднатите автомобили били разглобявани и продавани на части, а на друга част от автомобилите били пренабивани номерата на рама и двигател, с цел препродажба.

Организираната престъпна група има изградена структура с разпределени функции между участниците. Ръководителят на групата е гражданско лице, осъждано за кражба на автомобил. Той е давал конкретни задачи на членовете на групата, сред които е и военнослужещ.

На 19, 20 и 22 май 2015г. са претърсени гаражи и частни домове във Варна, при които са намерени и иззети автомобили, части от тях, регистрационни табели, ключове, инструменти и други вещи, предмет на престъпление.

Като обвиняеми са привлечени ръководителят и двама от членовете на организираната престъпна група.

Ръководителят и един от членовете на групата на 22 май 2015 г. са получили от съда мярка за неотклонение „задържане под стража". Третият обвиняем е освободен под парична гаранция в размер на 3 000 лв.

Продължава събирането на доказателства за престъпната дейност на групата. Предстои още лица да бъдат привлечени като обвиняеми.