Сред загиналите при трагедия в село Яхиново, община Дупница има и 15-годишно дете. Останалите загинали са младежи на 17 и двама по на 19. Починала е и жена на 42 години, която е разлепяла рекламни материали. Други двама са ранени.

Самоличността на загиналите вече е установена. Днес предстоят разпити на свидетели.

До стълба са разговаряли двама мъже и жена - те са загинали на място при сблъсъка с колата. Един от пътуващите в автомобила е изхвърчал и също е починал.

В автомобила са пътували общо четирима души. В колата е открито още едно загинало момче.

Двама от ранените са откарани в болницата - единият от тях е приет в "Пирогов".

По правия участък се кара бързо, твърдят местните. В колата е имало бутилки с алкохол, а хора, видели километража твърдят, че бил заковал на 180.

По първоначални данни катастрофата е причинена от несъобразена скорост на "Фолксваген Голф", обясни пред bTV шефът на КАТ Дупница Радослав Боюклийски.
По тази причина водачът е загубил контрол и се е блъснал в електрическия стълб.

Допълнително от удара стълбът се е пречупил, проводниците са паднали на земята и се е получил токов удар. Не токовият удар обаче е убил хората, а автомобилът.

На всички участници в ПТП-то е взета кръвна проба, която да установи употребяван ли е алкохол от страна на водача.

Местните жители искат да се вземат мерки, защото на мястото често се кара с превишена скорост. Те настояват за полицейски контрол в района.

От думите на Буйклийски стана ясно, че в най-скоро време на пътя ще бъдат сложени легнали полицаи, като ограничители на скоростта. Решението е взето от преди няколко месеца, но в момента се чака изпълнител.